18 Eylül 2009 Cuma

BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN..


Küçüklüğümden beri bayramları hep çok sevdim, birçok insana bayram tebrikleri angarya gelirken ben içten içe büyük heyecan duyar ve ilk gün gideceğimiz ziyaretler kalan günlerde de bize gelecek olanların heyecanını yaşardım.. Ya da bayram gelince tatillere giderdik, herzaman içimde bir huzur olurdu..

Uzun zamandır haber alamadığın dostlardan gelen mesajlar, telefonlar, kapıyı çalacak olan çocuklara bir gün önceden alınıp, kapı önüne hazırlanan şekerler, ikram edileceklerin hazırlanması, kahvenin yanında içilecek likörler...güzel müzik, gelenler ve sohbet..Bayramlar benim için bunlardan ibaretti.

Daha sonraları yaş ilerledikçe durum değişmeye başladı, önce ailenin ziyaret edilen yaşlıları artık bu dünyadan göç etmeye başlayınca, ailenin en büyüğü babam olduğundan bu ziyaretler artık tamamen bizim evimizde gerçekleşmeye başladı. 2005 yılından sonra bu durum da değişince 4 senedir farkettim ki her bayram öncesinde burukluk, gözyaşı ve özlem duyguları ağır basıyor kabul etmek istemesem de...

Yaşadığım yerden bayramın hangi güne geldiğini bile anca takip edebiliyoruz yani buralarda daha ziyade "cadılar bayramı-christmas-paskalya" gibi günlerin heyecanı yaşandığı için, biz bayramlarımızı sadece burdaki dostlarımıza anlatarak yaşatmaya çalışıyoruz..

İstanbulda da olsak sanırım az da olsa hep bir hüzün verecek artık bu günler..belki de özlemleri daha da çok hissediyoruz böyle mutlu günlerde..

istanbulda yaşarken angarya gelir insanlara bazen, bayram; işe gidilmeyen evde vakıt geçirilecek, kafa dinlenecek birkaç gün olarak algılanır, kaçıp gidelim uzaklara denir..Uzaklar hep aynı yerde ama bayramlar her geçen sene biraz daha mı farklılasıyor?..İyisi mi imkanı olanlar aileleriyle içiçe geçirsinler bayramı!! Büyüklerin gönülleri alınsıni küçükler çikolata-şeker ile sevindirilsin!!

Biz çok küçükken Tahsin dedem( annemin babası) ablamla bana ülkerin çikolataları ile mendil getirirdi. O kadar sevinirdik ki!!

Bizden uzakta olan bütün büyüklerimizin ellerini öpüp bayramlarını kutluyoruz..miniklerimize de paket paket şeker gönderiyoruz!!

Hergünümüzün mutlu-özlemsiz-huzur dolu-ailemiz-ve dostlarımızla bayram gibi geçmesi dileyiğle..


uzaklardan sevgiyle.....

2 yorum:

  1. tatlı tweetyim,

    şimdi sen yazınca ben de hatırladım güzel bayram günlerini...ama bilirsin ben belki babam gibi, biraz daha zoraki yaşadım hep bayramları. biliyosun bu konularda biraz garibimdir, sahip olamayanları düşünerek gereksiz bulurdum böyle şeyleri, ya da birgün artık sevdiklerimiz göçtüğünde mutsuz olacağımızı düşünerek...ne bileyim... ama en azından güzel bayram anılarımız var bizim...mesela o ülker çikolataları nasıl unutabilirim ki... ya da cicişin kahve ikramlarını... ama belki de takılmamak lasım be nazoş...belki de her günü bayram gibi yaşamak lazım. hep en güzel günmüş gibi ve hiç bitmeyecekmiş gibi...biliyosun bana hergün bayram :))))) hayatı biraz hafife almak lazım galiba... çok çok öpüyorum ve tabi ki iyi bayramlar :D

    YanıtlaSil
  2. evettt cicişin kahve ikramları yaaa..oraya ne zaman gitsem Allahım değişik bitki çayları, diyet enfes tatlılar, tuzlu kekler, bayram şerbetleri!! çok özledimmm!!!
    ben kime cekmısım ? cok sevıyorum bölee gezmeleri ev gezmelerini bayılıyorum..bayram liköru!!!!
    evet bizlere hergun bayram galbaa
    muckkkk!!!

    YanıtlaSil