17 Ağustos 2009 Pazartesi

pratik elmalı tart (bahar teyzemin tartı)


Arkadaşlar yarım saate oluyor ve çok lezettli!

Malzemeler:

2 adet elma

1 su bardak sıvıyağ

1 su bardak şeker

3 yumurta

1 bardak un

tarçın

vanilya


Yapılışı:

Şeker ile yağı çırparak iyice yedirin, üzerine biraz vanilya ile 1 bardak unu katıp karıştırın. 3 yumurtayı ayrı bir yerde çırpıp diğer karışıma ekleyin. (boza kıvamında olacak)

Tart kabını yağlayın üzerine 2 adet elmayı soyup dilimleyin. Dilimlenen elmalar üzerine tarçın ve şeker serptikten sonra boza kıvamındaki hamuru elmaların üzerine dökün. Önceden ısıttığınız fırında 20-25 dakika kadar pişirin.


Bu tartın tam tarifi , daha hafif yemek isteyenler için
- beyaz un yerine kepek unu,

-meyvaların üzerine şeker serpmek yerine sadece tarçın serpmek,

-yumurtayı 3 yerine 2 tane koymak.


Ayrıca aynı tarta sırf elma yerine şeftali de ekleyebilirsiniz!!


AFİYET OLSUN!!!
P.S.:yapar yapmaz resmini çekmem gerekiyordu ama dayanamadım yedim!!

1 yorum:

  1. eve geldiigimde ama ben goremedım ki...kendin pişir kendin ye olmuo ama bizde sizin meshur puaca boreginizi yemek istioruuuzzz..

    YanıtlaSil