17 Ağustos 2009 Pazartesi

Ballroom dancing!!




Cumartesi akşamı, burak'ın bana bir hafta önceden söz verdiği Ballroom dance party vardı.. Dansetmek sizin için bir nefes alma biçimi ise böyle geceler gerçekten çok önemli oluyor. Fakat ballroom dance'lerini yapabilmek için partnerinizin de bu dansları bilmesi gerekiyor. Hatta %99 erkek kadını yönlendiriyor dans ederken..
Akşamüstü dominos'un harika pizzalarını yiyerek John Malhovic'in inanılmaz oyunculuğunu seyrettikten sonra sıra dans partisi için hazırlanmaya geldi. Delaware çok da partilere ev sahipliği yapan bir eyalet değil. Aslında burası bazı flimlerde gördüğümüz "gerçek Amerika" bana göre. İnsanlar sabah 6 da kalkar, duşlarını alır, küçük cocuklarını hazırlar, yemek çantalarını hazırlar ve 7 gibi evden çıkarlar. Çocukları "day care"'e bıraktıktan sonra işyerlerine giderler. Akşam 5-6 ya kadar çalışıp çocuklarını alıp evlerine dönerler. Bazen, genelde çarşamba ve cumaları iş çıkışları pubların "happy hour"larına giderler ve 8 gibi evlerine dönerler. Aile kavramı çok önemlidir. Haftasonları hava güzel, güneşli ise çevredeki parklara veya hayvanat bahçelerine hava kapalı veya soğuk ise alışveriş merkezlerine giderler. Sonra "olive garden, Red losbter, Applebee's..." gibi amerikanın bütün eyaletlerinde olan restorantlarda yemeklerini yer 9 olmadan evlerine dönerler.
Burası Amerikanın 1. eyaleti, oldukça küçük ve fakat "tax free". Bu da demek oluyor ki harika alışveriş imkanları var:) Devasa büyüklükte outletlerdeki gece elbiseleri, çantalar, ayakkabılar Türkiyeye kısayla %80lere varan şekilde daha ucuz. Bir Türk için buradaki en büyük eğlencelerden biri alışveriş yapmak. 10 dolara çok şık marka ayakkabı ya da elbise alınabiliniyor.
Ben buraya geldiğimde ilk 6 ay yapacak başka birseyim olmadığından bu outletler üzerine yüksek lisans yaptım, gerçekten nerede ne var biliyorum. Bu eyaletin diğer bir özelliği ise bütün büyük bankaların, önemli şirketlerin merkez binalarının burada olması. Tax free özellikten dolayı burada şirket kurmak daha avantajlı bu da Delaware eyaletini çekici hale getiriyor.
Neyse, dediğim gibi eğlenmek ve party yapmak istiyorsanız yaklaşık 45 dakika mesafedeki Philadelphia'ya gideceksiniz. Orası NewYork'un küçük hali. Gece kulüpleri, restoranlar, tiyatrolar, sergiler, müzeler...yani yapacak aktivite çok ve İstanbul gibi olmasa da bir nevi yakın diyebilirim. Bizim gibilerin alıştığı türden bir yaşam yani.. Şehir yaşamı..
Dans okulu "Blueballroom" gerçekten çok güzel, inanılmaz güzel bir stüdyo, harika ışıklandırma, kocaman bir pist, aynalar..gerçekten harika..Yaş ortalaması 55!Bir ki tane genç var o kadar. Burak dans etmeyi sevmese de o gece katlanacağına söz verdi.
Ben deli gibi salsa çalmasını beklerken bütün gece sadece 2 tane çaldı ve durmadan ama durmadan "vals" yapıldı.
Adımlarını en az bildiğim dans vals, fakat yaş ortalamasına bakınca insanların kanter içinde salsa yapmasını beklemiyoruz. Biz kendımız yeni bir vals uydurduk ve cıkarken birçok kişiden tebrik aldık. Burak için "kamikaze adımların var" bile dediler. Uzun bir süre tango ya da vals duymak istemiyorum çok yavaş muzik ve çok monoton adımlar. Salsa, ça ça, rhumba hayali valse dönüştü ama yine de çok güzel vakit geçirdik.
Şimdi bizi oraya devamlı derslere katılmamız için bekliyorlar fakat sanırım Burak için bu söz konusu bile olamaz. Bu kadar dansa aşık ben bile vals yapmak istemiyorum.:)
Sanırım Delaware eyaletindeki en güzel okullardan biriydi. Belli yaşlara gelmiş o kadar insanı 4 saat boyunca birşeyler yapmaya çalışırken izlemek aslında en büyük keyifti sanırım.
Kaç yaşında ve nerede olursak olalım, insan kendisi oyalayacak, eğlendiricek birseyler bulabiliyor galba. Pistte 70 yaşın üstünde insanlar vardı, umarım hepimiz o yaşlara kadar gelebilirsek onlar kadar şanslı oluruz.
Şimdi yeniden araştırmalara devam ediyorum, Delaware 'de nerelere gidilir, nasıl eğlenilebilinir. Çabalarım boşa çıkmıyor, bir sürü yeni yerler keşfediyoruz, bizim gibi uzun mesafe gitmeye üşenenler için çevremizde alternatiflerimiz olmalı!
Aslında bunca sene aldığım dans derslerinde neden eğitmenlik üzerine birşey yapmadığımı farkettim o gece, şuanda bu konuya yoğunlaşmaya karar verdim.
Okul 2 gün sonra açılıyor, dersler ,evişleri, yemek derken sanırım bunları düşünmeye bile vakit kalmayacak ama insan herzaman ne ile mutlu oluyorsa onu yapmalı değil mi?
Belki bir gün bu hayal de gerçek olur, iste, hayal et, çaba göster, gerçekleşsin..ama gönülden iste..

sevgiyle..

2 yorum:

  1. isteyenlere 5 derste malatya kamikaze dansı ögretilir...

    YanıtlaSil
  2. hahahaaaaaaa..çok zor ama öle hemen öğrenilemiyo bu!!

    YanıtlaSil